Google+

Logg inn

Hva er et bevegelsesmønster?

Vi snakker ofte om bevegelsesmønster og biomekanikk. Det er ikke alltid så lett å vite hva man legger i disse begrepene. Derfor skal jeg skrive litt i dag om hva vi i Trollspeilet mener når vi bruker dem.

Bevegelsesmønster er det komplekse mønsteret som nervesystemet følger for å styre muskulaturen slik at vi beveger oss. Vi har over seks hundre muskler, som styrer over to hundre knokler. For at bevegelsen skal bli mest mulig effektiv, og ikke minst hindre skader, er det viktig at musklene fyrer av i riktig rekkefølge og i riktig samarbeid. Kroppen er konstruert mekanisk på en svært finstemt og effektiv måte, og muskler og ledd er beregnet på en viss bruk innenfor en viss konstruksjon.
Kommentarer(0) Fre Jun 09, 2017 11:01 am av Hanne

Å ri hesten over ryggen

Bilde

Vi får stadig spørsmål fra elevene våre om hvordan man kan se om en hest går over ryggen. Og hvordan man kan merke det når man rir. Jeg har skrevet endel om dette i ridelæren tidligere, men jeg innser at jeg nok ikke har vært tydelig og spesifikk nok, siden vi får så mange spørsmål.
Kommentarer(0) Fre Mar 31, 2017 6:58 pm av Hanne

Ridelærerseminar 7-8 januar

Bilde

Vi har tidligere invitert til et grundigere seminar helgen 7-8 januar 2017 for ridelærere og andre ryttere som er mer enn vanlig interesserte i teori og treningslære. Her kommer et mer utfyllende program og påmeldingsinformasjon.

Overordnet tema for kurshelgen er følgende sitat fra Guerinieres bok om ridning:
Kommentarer(0) Ons Des 28, 2016 10:30 am av Hanne

Kroniske smerter i nakke, skuldre, rygg, hofte, knær?

Bilde Bilde

Inspirert av mine seire i kampen om å bli smertefri og erobre den sunne bevegelsen, har vi bestemt oss for å sette opp en kursserie for alle som sliter med smerter i kroppen som ikke vil bli borte. Det kan også passe for den som sliter med psykiske plager som depresjon og angst, siden vi vet at slike holdningsplager svært ofte innvirker på psyken også.
Kommentarer(0) Søn Aug 28, 2016 1:45 pm av Hanne

Parzifal

Parzifal er sønn av Dagmar og Ares, og ble født sent i fjor høst. Han er altså nesten ett år. Han er som sin helsøster Shallan en tynn og skranglete liten sak, som er litt utenfor i flokken, siden han ikke har en mamma til å passe på seg. I dag har han fått ormekur, da pelsen har fått litt kroker. Og jeg passer på at han spiser kraftforbøtta si to ganger om dagen, og holder de andre hestene borte med pisk. De er som haier som kretser rundt i farvannet, men de holder seg unna. Jeg tenker at de kan lære seg litt respekt, og Parzifal lærer seg at jeg passer litt på ham.
Kommentarer(1) Lør Aug 27, 2016 8:58 am av Hanne
Logg inn
Brukernavn:
Passord:

Logg meg på automatisk
Siste forumtråder


Gå til forum:  
cron
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet