Google+

Login

Ridderturnering på Eriksbråten i september 2022!

Vi blåser liv i hjemmesiden vår igjen, siden mange ikke er på facebook, og vi ønsker å være tilgjengelig for alle som har lyst til å komme på turnering!

Turneringen foregår i helgen 9.-11. september her hos oss på Eriksbråten. Vi kommer tilbake til mer informasjon fortløpende.
Følg gjerne med på vår spesielle facebookside for turneringen, som heter "Det Magiske Trollspeilet". Velkommen!
Comments(0) Wed Feb 23, 2022 4:36 pm by Hanne

Hva er et bevegelsesmønster?

Vi snakker ofte om bevegelsesmønster og biomekanikk. Det er ikke alltid så lett å vite hva man legger i disse begrepene. Derfor skal jeg skrive litt i dag om hva vi i Trollspeilet mener når vi bruker dem.

Bevegelsesmønster er det komplekse mønsteret som nervesystemet følger for å styre muskulaturen slik at vi beveger oss. Vi har over seks hundre muskler, som styrer over to hundre knokler. For at bevegelsen skal bli mest mulig effektiv, og ikke minst hindre skader, er det viktig at musklene fyrer av i riktig rekkefølge og i riktig samarbeid. Kroppen er konstruert mekanisk på en svært finstemt og effektiv måte, og muskler og ledd er beregnet på en viss bruk innenfor en viss konstruksjon.
Comments(0) Fri Jun 09, 2017 11:01 am by Hanne

Å ri hesten over ryggen

Image

Vi får stadig spørsmål fra elevene våre om hvordan man kan se om en hest går over ryggen. Og hvordan man kan merke det når man rir. Jeg har skrevet endel om dette i ridelæren tidligere, men jeg innser at jeg nok ikke har vært tydelig og spesifikk nok, siden vi får så mange spørsmål.
Comments(0) Fri Mar 31, 2017 6:58 pm by Hanne

Kroniske smerter i nakke, skuldre, rygg, hofte, knær?

Image Image

OBS: De kursene som beskrives her er nå innbakt i alle våre kurs. Derfor beholder vi beskrivelsen, siden den kan være interessant for mange.
Comments(0) Sun Aug 28, 2016 1:45 pm by Hanne

Tilsynelatende løft foran

I disse EM-tider, med mye diskusjon rundt rollkurtrening og hvordan den innvirker på prestasjonen, passer det å ta opp hvordan hesten kan ha et spektakulært bevegelsesmønster med forbeina uten at bakparten bærer i det hele tatt.

Siden jeg ikke liker å henge ut andre, tar jeg likegodt Pelle og meg som eksempler, på våre hester Amendoa og Ares. Vi har aldri trent disse hestene i rollkur, men av forskjellige årsaker, medfødt eller oppstått på grunn av uhell heller skade, foretrekker disse to hestene å gå i et rollkur-lignende bevegelsesmønster.
Comments(0) Sat Aug 22, 2015 9:53 am by Hanne
Login
Username:
Password:

Log me on automatically each visit
Latest Forum Topics


Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet