Google+

Logg inn

Ridelærere

Vi har flere ridelærere som underviser på forskjellige nivå.
Avlogget
White Lady
Brukerens avatar
Hanne Prøis-Røhjell
Eriksbråten, Skotterud
Hanne har ridd siden 1968, og har startet opp til MB dressur før ryggen sa stopp. Siden hun traff Pelle i 2001 har hun funnet ut av grunnen til sin dårlige fysikk, og igjennom dette arbeidet fått større og større forståelse for hvordan man kan hjelpe andre med vanskelige kropper og udefinerte vondter, samt dårlig balanse og andre fysiske utfordringer. Hanne er utdannet elektronikkingeniør med fokus på reguleringsteknikk, og har arbeidet med Penguinraketter på Forsvarets Forskningsinstitutt og med datamaskiner hos blant andre Norsk Data og IBM. Hun bruker mye av kunnskapen fra dette arbeidet i forståelsen av menneskers og hesters biomekanikk. Koblet med forståelse av programmering av følelse, kommer det ut mye interessant læring, særlig i daglig diskusjon og trening sammen med Pelle, som er en naturlig atlet og har trenerbakgrunn. Hannes sits er fremdeles ikke i orden, det tar lang tid å rette opp en kropp som aldri har fungert som den skal. Men mens hun langsomt trener seg fra kløne til atlet, samler hun seg uvurderlig kunnskap som hun kan dele med andre.
 Profil
Avlogget
Marshal
Brukerens avatar
Per Estein Prøis-Røhjell
Pelle er utdannet i artilleriet i det norske forsvaret. Han har også trenerutdanning derfra og lang erfaring som trener og utøver innen forskjellige idretter, som styrketrening med frivekter, BMX-sykling, amerikansk fotball, i tillegg til å være generelt atletisk etter en barndom som i stor grad besto i å slenge seg fra tretopp til tretopp. Han har vært sertifisert level-1-trener i Crossfit siden 2010, og spesialiserer seg for tiden for å ta en sertifisering innen mobiliseringstrening. Han har også gjennomgått sisteåret i lærerutdanningen på Høyskolen i Trondheim, med spesialisering for gymlærere. Han har ridd siden han traff Hanne i 2001, rir alle slags hester daglig, og rir på et generelt høyt nivå, men har aldri startet, av mangel på tid og interesse. Han sier selv han liker bedre å hjelpe andre enn å konkurrere selv, men kan utføre alle øvelser og alle gangarter, og dermed også lære dem bort. Han har trent med mange gode trenere innenfor et vidt spekter av ridestiler, og ridd alt fra tyrefekterhester i Portugal til islandshester i konkurranseform. Han har en spesiell styrke i å lære hester å bære seg bakfra, og i å lære rytterne å få til det samme.
 Profil
Avlogget
Ridelærer
Brukerens avatar
Monika A. Havnes
Fræna
Jeg har for tiden to hester, Lipizzanerene Rozi på 8 år og Dio på 7 år. Jeg er utdannet Holistisk Hestetarapaut, jeg kan behandle hester med blant annet akupunktur og osteopati(en form for kiropraktikk). Ellers så tar jeg på meg undervisningsoppdrag innenfor dressur med fokus på sitsen til rytteren og bevegelsesmønsteret til hesten. Jeg er utdannet dressurdommeraspirant, i tillegg til sprangdommeraspirant. Jeg har såvidt vært ute å konkurert i dressur, startet LA med Rozi i 2011, men satser på at det blir mer etterhvert. Jeg rir fast for Hanne og Pelle, samt så ofte som mulig for David Oliveira. Vi holder nå på å starte opp ridesenter på egen gård på Farstad i Fræna kommune(utenfor Molde), Stall Storholmen.
 Profil
Avlogget
Ridelærer
Brukerens avatar
Henrikke Prøis Sollid
Brisbane, Queensland, Australia
Henrikke har ridd hele livet, og vært med helt siden Trollspeilet startet. Hun har vokst opp med tankeganen og filosofien, og fått et solid kunnsskapsnivå innen ridning og trening av hest og mennesker. Hun har bodd to år i Australia hvor hun også har undervist og trent hester. Hun underviser med høyt fokus på ryggfunksjon, biomekanikk, harmoni og helhet.
 Profil
Avlogget
Ridelærer
Brukerens avatar
Jeanette Sunde
Stavanger
Jeg har ridd store deler av livet mitt siden jeg gikk på barneskolen. Selve starten som rytter var veldig turbulent med fall som endte med redsel for hest. Klarte ikke mer enn 1 1/2 år borte før jeg bestemte meg koste hva det koste vil så skulle jeg overvinne frykten. Det tok nærmest 6-7 år men borte ble den, og det som skulle til var en problemhest som hadde vanskelig for å stanse. Var på et kurs med Trollspeilet og 4 timer senere kunne jeg stoppe hesten uten drakamp, men med et fungerende sete og nyfunnet sits. I de siste årene har jeg vert borti flere typer hester med diverse kroppslige problemer som har lært meg mye. Siden da har jeg utviklet meg selv til å bli en bedre rytter som kan veilede hesten, inn i en sunnere måte å bære rytteren på. Det beste med hester er at man aldri blir utlært og at alle hester har noe den kan lære deg uansett hvor i utdannelsen sin den er.
 Profil
Avlogget
Ridelærer
Brukerens avatar
Kjersti Enger Jensen
Oslo
Hester har vært en viktig del av livet mitt helt fra jeg begynte å ri som 11-åring. På et eller annet tidspunkt gikk hestene fra å bli hobby og kjæledyr til noe viktigere; noe som sørger for at jeg klarer å holde balansen i hverdagen, som styrker den mentale helsen min og som motiverer meg til å forbedre den fysiske. Jeg tar utgangspunkt i at hestene speiler oss, både når vi rir og når vi står på bakken rundt dem. Dette gir oss en gylden sjanse til å påvirke hestene med kroppsspråk og holdning. Det betyr også at vi må klare å forme vår egen kropp slik som vi ønsker å forme hestens kropp. Når jeg underviser, legger jeg stor vekt på at rytter skal forstå ikke bare hva hun gjør, men også hvorfor, og hvordan. Jeg ønsker at rytteren skal lære å føle hesten, og ta imot tilbakemeldingen hesten gir i hvert eneste sekund, slik at hesten blir en fasit som rytteren kan ty til også når det ikke står noen instruktør på banen. Ikke minst er det viktig at både hest og rytter synes timene er morsom og givende, slik at treningen i seg selv blir en positiv opplevelse for begge to.
 Profil
 Tlf: +4797198420 
Avlogget
Ridelærer
Brukerens avatar
Mari Furholt Torvanger
Oslo
Jeg er først og fremst student og elev, og elsker ideen om å drive med noe som en alltid kan lære mer om. Ridning og hestehold er for meg mer enn bare en hobby, og en del av min livsstil og filosofi. Det er to ting som er helt fantastisk med hesten; det ene er hvordan den gir oss mulighet til å utvikle oss som mennesker, og det andre er å få kontakt med den på en måte som lar oss leve i nuet, i kontakt med både kropp og sinn som enhet. Dette er noe av det jeg prøver å videreformidle når jeg undervise, men er kanskje ikke alltid så lett å gripe om. Fortvil ikke; jo mer enn lærer, jo mer forstår man at man ikke kan, som jo gjør det hele mye mer interessant! Jeg prøver likevel å konkretisere og være pedagogisk i undervisningen min, og håper at jeg som fysioterapistudent etterhvert vil få flere verktøy til å hjelpe folk med fysiske hindringer.
 Profil
 Tlf: 47236205 
cron
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet