Google+

Login

New topic Reply to topic   [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Ridelærerseminar 7-8 januar
PostPosted: Wed Dec 28, 2016 10:30 am 
Offline
White Lady
User avatar

Joined: Wed Apr 06, 2005 4:18 pm
Posts: 13964
Location: Eriksbråten, Skotterud
Image

Vi har tidligere invitert til et grundigere seminar helgen 7-8 januar 2017 for ridelærere og andre ryttere som er mer enn vanlig interesserte i teori og treningslære. Her kommer et mer utfyllende program og påmeldingsinformasjon.

Overordnet tema for kurshelgen er følgende sitat fra Guerinieres bok om ridning:

"Practice without true principles is nothing other than routine, the fruit of which is a strained and unsure execution, a false diamond which dazzles semi-connoisseurs often more impressed by the accomplishments of the horse than by the merit of the horseman. This dearth of principles render pupils unable to distinguish shortcomings from perfection."

Dette sitatet bruker vi ofte i undervisningen for å sette vår forståelse i perspektiv. For er det ikke ofte vi lar oss lure? Enten ved å tro at noe er godt, når det kanskje ikke er det, eller at vi tror at en hest bare ER god, uten å ta i betraktning den treningen hesten har vært igjennom eller den innflytelsen som rytteren innvirker på hesten med.

Dette temaet skal vi bryte helt ned til forståelige biter og håndgripelige øvelser vi kan utføre i praksis.Vi skal lære å kjenne igjen hva som er god og sunn bevegelse og hvordan man kan legge opp et treningsprogram for å komme til dette målet.

Paradigmeskifte i både forståelse og bevegelse

For å trene riktig, trenger både rytter og hest å endre seg. Det som må endres er gjerne innstilling (mentalt), bevegelsesmønster(nervesystem/sekvensstyring) og evne og vilje til å trene. Endring er tøft, og vi motsetter oss endringen på mange måter. Men før vi har endret oss innen alle disse områdene, har vi ikke egentlig gjort noen endring. Vi klamrer oss med alle midler til den verdenen vi er kjent med og fortrolig med. Dette gjelder også i høyeste grad hesten.

Teknikk og forståelse

Styrke: Hvordan kan vi styrke hesten? Hvorfor er det vanskelig?

Progresjon: Hvordan får man hesten til å bli bedre og bedre uten tilbakefall, og med stadig bedre helse?

Bakbein: Mer under, bæring, samling, impulsion.

Diagonalitet: Hva mener vi med dette og hvordan kan dette prinsippet hjelpe oss i arbeidet med å rette hestens bevegelsesmønster og rytme?

Ryggsving og bæring over ryggen. Hvordan ser vi dette, og hvordan oppnår vi god ryggvirksomhet?

Nakke/kjeve/atlas: Hvorfor er nakken så viktig for bæring og bevegelse, selv om den ikke har noen bein? Hvordan innvirker vi på nakken og hjelper hesten til bedre bevegelse?

Kurssted og gjennomføring:

Kurset holdes på gården Åklangenga hos våre gode venner Victoria og Antonio Poléo. De er biologer og utrolig kunnskapsrike på svært mange områder, og en skal ikke se bort fra at vi kommer til å lære mye også av vertskapet. Det er kurslokaler i biblioteket på låven, og overnatting i koselige småhytter.

På denne linken finner du bilder fra Åklangenga, som ligger bare noen få minutters kjøring fra Eriksbråten: https://www.facebook.com/groups/182312181924577/photos/

Pris og påmelding;

Kurset koster kr 2000,- og overnatting og mat koster 500,- for hytte og 700,- for rom inne i hovedhuset. Påmelding skjer til Hanne på PM på Facebook eller på SMS til 90671690.

Tider og annet praktisk:

Vi ankommer Åklangenga fredag kveld. Kurset begynner lørdag morgen og varer hele lørdagen avbrutt av pauser og måltider. Søndag er det fortsatt teori på Åklangenga frem til og med lunsj, og deretter kjører vi vi Eriksbråten for praktiske demonstrasjoner med hest.

Man trenger ikke ha med seg hest. Mesteparten av undervisningen blir teori og demonstrasjoner.

Vennligst si fra ved påmelding om du har allergier eller andre diettproblemer.

Hjertelig velkommen til alle interesserte.
Hanne og Pelle

_________________
Paradox is a pointer telling you to look beyond it. If paradoxes bother you, that betrays your deep desire for absolutes. The relativist treats a paradox merely as interesting, perhaps amusing or even, dreadful thought, educational.

Frank Herbert.


Share on Facebook Share on Twitter
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
New topic Reply to topic   [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet