Google+

Login

New topic Reply to topic   [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Del 68, Holdningsøvelser til hest, del c)
PostPosted: Mon Aug 01, 2011 10:58 am 
Offline
White Lady
User avatar

Joined: Wed Apr 06, 2005 4:18 pm
Posts: 3873
Location: Eriksbråten, Skotterud
Om hofteleddsbøyerne og musklene på forsiden av låret hindrer hofteleddet å åpne seg som det skal, kan man strekke disse musklene også på hesteryggen ved å gjøre denne øvelsen:

Image

Fordelen ved å strekke hofteleddsbøyerne mens man sitter på hesten, er at man holder hofteleddet i den posisjonen som trengs når man rir, med knærne langt fra hverandre og strekk på innsiden av låret. Hofteleddet kan rotere i mange retninger, og musklene rundt hoften fungerer forskjellig ut fra hvilken posisjon hofteleddet står i.

Kose hesten

Image

Denne øvelsen kaller vi "kose hesten". Den går ut på at rytteren strekker seg ned og frem og legger overkroppen ned på hestens forpart. For å gjøre det begripelig for rytteren, kan det hjelpe å legge armene rundt hestens hals og klemme til.

Poenget med øvelsen er å få rytteren til å lukke hofteleddet. Svært mange rytteren rir rundt med hofteleddet i en konstant midtposisjon. Det gjør at de blir lutrygget i lett sete og svairygget i loddrett sits, og at hestens rygg låses. "Kose hesten"-øvelsen er en svært god første-øvelse for å varme opp stive hofter og å begynne å bevisstgjøre rytteren som har passive hofter.

Armene rett ut og drei kroppen fra side til side.

Her har vi ikke noen illustrasjon ennå. Øvelsen går ut på å strekke armene rett ut til hver side, og så dreie hele overkroppen med midjen som dreiepunkt. Denne øvelsen hjelper rytteren til å kjenne hvordan man skal dreie overkroppen når man skal ri på et bøyd spor.


Share on Facebook Share on Twitter
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
New topic Reply to topic   [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet