Google+

Login

New topic Reply to topic   [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Charlotte
PostPosted: Mon Apr 21, 2014 8:14 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Ny hest, nye muligheter.

Har nok en gang ny hest på vei. Nå håper jeg endelig at kjemien vil være på plass. Mine to siste hester har vært noen håndfuller for å si det minst. Så nå begynner veien tilbake til å ha trua på seg sjæl, og håper at den nye kan hjelpe meg dit!

Mine første mål er lite enkle som de er vanskelige:
1. Få tilbake mestringsfølelsen når det gjelder hest.
2. Få vekk kronisk senebetennelse i skulderen.
3. Veldig lyst til å starte stevner(ja, er konkuransemenneske)
4. La min første tanke være positiv (ja, er god på å trøkke meg selv ned)

Handlingsplan:
1. Ny hest ankommet 1 mai. Bare prøvd hesten en gang og jeg skal ha den med ei venninne. Hun er fullstendig klar over mitt psykiske tankesett og vi har en god plan for at dette skal gå i boks(Hjelper at vi utfyller hverandre på de meste). Har trua!

2. Jobber masse med fysio´n med å få bedre bevegelighet i skulderen. Har slitt med vond høyreskulder i snart et år og begynner å bli dritt lei. Er så ferdig med å grine meg gjennom behandlinger så tror vi er på en bedre behandlingsvei nå. Så ofte jeg husker det retter jeg meg opp og flytter skulderleddet tilbake der det hører hjemme, klarer ikke holde det over lengre tid, uten å miste følelsen i armen, men alt er nok bedre enn ingenting.

3. Stevner ja, kommer jo ann på når hestepelsen er klar seff. Men tror jeg liker spenningen av å skulle reise på stevne.

4. Ikke tenke så sabla mye negativt jobbes med hele tiden. Har en jobb hvor jeg konstant blir fortalt hvor talentløs jeg er(av de som ringer inn heldigvis) så dette utfordrer min konfliktskye personlighet til de grader. Av og til føler jeg meg skikkelig malplassert og defeated men det går lenger og lenger mellom hver gang. Kan ikke gå gjennom resten av livet å være redd for å ta opp kampen så dette er veien å gå! Samboeren min merker allerede forskjell ;)


Kommer sikkert noen flere mål etterhvert, forventer nok av oppturer og nedturer. Men det kalles vel livet og det skal jeg takle. Er nok av ting å se frem til :)


Share on Facebook Share on Twitter
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Sat Apr 26, 2014 5:52 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Kjenner alt stresset om dagen setter seg i skulderne, hodet og nakken.

Jeg har kjøpt meg hus med samboern :D Og det er jo bare fryd og lykke, men herregud så mye som skal være i orden før kontraktsmøte på onsdag. Samboerkontrakten er nå endelig i boks så da er det ikke noe mer som må fikses før på mandag.

Og det å få hest har ikke vært lett(eller hesten er ikke noe problem, stallplassen derimot) Vi har tidligere vært sekundet unna å signere kontrakt, men så har de trukket seg av ulike grunner. Men nå som vi endelig har funnet en bra stall, så er det ikke sikkert vi får låne ridebane/ridehall og vet derfor ikke om vi har noe sted å ri. Men det velger jeg å ikke stresse med, vi har hvertfall stallen så da kan hesten bare komme :)

Min handlingsplan er derfor å ta en time med yoga i morgen, for å se om pusting og streching vil hjelpe på hodepinen, håper på det hvertfall :)

Siden sist har fysion jobbet mer med skulderen og det tok en dag lenger før det var like ille igjen. Men kjenner selv at jeg er mye bedre enn i starten hvertfall. Ting går fremover :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Fri May 09, 2014 8:55 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Det er jo ingen tvil om at jeg har en psykist tøff jobb, som saksbehandler i parkeringsbransjen(offentlig heldigvis) begynner jeg å bli vant med å få mange trivelige kallenavn og folk som gjør alt de kan for å trykke meg ned. Men i dag begynte jeg faktisk å gråte etter en samtale med en, og det som irriterte meg var ikke at jeg begynte å gråte, men at jeg ikke klarte å ha overtaket på samtalen hele tiden! De siste minuttene mistet jeg overtaket og personen fikk da kjøre på med hvor dårlig jeg gjør jobben min(heldigvis er jeg godt informert om at jeg faktisk er flink i jobben min ;) Men jeg kjente en viss forbedring, tidligere har jeg rygget ut mye før og mistet overtaket(nå skal det sies at dette ikke var en vanlig "jeg har fått ileggelse" samtale og da er temaet mye tyngre og man må passe mye mer på hva man sier), så har sittet å grublet på nye ting jeg kan svare så jeg ikke skal miste overtaket neste gang. Alle nedturer blir lærdom, kommer til å bli supervanskelig å diskutere med etterhvert(kjæresten merker alt forkjell, er ikke like konfliktsky lenger ^^)

Men over til hest, Brunella har landet og har skrudd på "hvor er mennesket"- antennene. Leide en tur i dag, vi ble forbikjørt av ørten biler og til og med en lastebil uten at Brunella reagerte nevneverdig(nervesystemet mitt var jo klar for katastrofe! Men den uteble heldigvis) Så tror denne hesten kan hjelpe meg tilbake til mestringsfølelsen, la oss håpe det hvertfall :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Sun Jun 08, 2014 3:07 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Siden siste oppdatering har det skjedd mye, mildt sagt. Jeg har herved blitt huseier og offisielt gjeldsslave. Og med gjeldsslavesymbolet kom det mye jobb.

Jeg var helt bombesikker på at flyttingen, malingen og pakkingen ville ødelegge progresjonen jeg har hatt med skulderen. Men jeg må slutte å tillegge kroppen min sånne negative sider, for etter å ha malt masse masse(må jo flere strøk til å greier) sitter jeg her uten nevneverdig vondt i skulderen. Var en kveld jeg fikk helt sykt vondt i hodet(på grunn av nakken) men etter litt fysiobehandling overlevde jeg det og. Jeg passer veldig på å ikke gå med kontornakke hele tiden, men herregud så fort man glemmer seg! Men hver gang jeg kommer på det retter jeg meg opp, og det er vel bedre enn ingenting vil jeg tro :)

Hesten føler jeg meg bare tryggere og tryggere på. Jeg har til og med ridd noen ganger uten å få helt noia av det :)

Så alt i alt, progresjon :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Tue Aug 05, 2014 7:41 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
En måned siden jeg var en uke på trollspeilkurs. Det var en heftig uke med utfordringer på hver time, men kjente veldig på progresjonen jeg har hatt i forhold til forrige gang jeg var på ukeskurs(to år siden vel). Den gang dro jeg hjem i tårer for jeg følte meg mislykket ut av en annen verden samtidig som jeg ikke kunne forstå hvorfor jeg skulle ha så sabla dårlig selvtillitt.

Derfor var jeg veldig spent på hvordan jeg kom til å ha det denne uken. Men overrasket meg selv helt fullstendig da jeg faktisk turte å ri på hestene jeg ble tildelt og ikke bare være passasjer. Forrige gang fikk jeg helt angst for å ødelegge hesten og satt mest som passasjer, men denne gangen turte jeg å ta i mer(dog ikke 100%) men skjønte vel at det skal sabla mye til for at Pelle ikke klarer å fikse jeg det jeg har herpet og at det ikke åpner seg noe svart hull til helvete om jeg gjør feil. Jeg klarte å få skryt for god ridning uten å begynne å grine og jeg tålte å innrømme selv at jeg kan ri. Det kom dog noen tårer etter ene timen, men det var rett og slett av jeg var sliten og pushet litt over grensen(noe jeg trenger å gjøre oftere).

Så konklusjonen er at hodet er mye mer på plass nå enn før, det kan jeg like! Red dog ikke Brunella i løpet av den uken, mye fordi jeg var for spent og trengte å sprenge noen grenser på hester som ikke gjør noe uventet ut av det(selvom Brunella oppførte seg eksemplarisk hele uken). Har ridd henne alene etter vi kom hjem og det går bedre for hver gang :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Fri Aug 08, 2014 11:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Red en hest jeg ikke kjenner, turte å ri(litt hvertfall) og panikken kom aldri over 5 på en skala fra 1 til 10! Må fortsette å teste flere hester så jeg skjønner at det er flere snille hester her i verden ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Fri Aug 29, 2014 7:56 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
I dag har vært en veldig trist dag. Brunella ble diagnostisert med narkolepsi og vi lot henne få slippe. Veldig trist å måtte ta den avgjørelsen ettersom hun var en perfekt hest. Takket være henne tør jeg nå ri flere hester, er ikke livredd hvis hesten pruster i nesa og gitt meg trua tilbake på hester. Jeg har lært masse av henne <3


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Thu Oct 16, 2014 7:44 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
En liten stund siden sist. Og siden siste innlegg har det jo skjedd litt(som vanlig). Jeg tok skrittet ut i eie hest verden og kjøpte meg den søteste bebis fullblodshoppa GoodGollyMissMolly. Heldigvis er Hilde fortsatt med så vi deler denne herligheten av en sjarmør :)

Helsa er så som så, sliter mer med migrene om dagen men jobber en del med nakkeøvelser for å holde det på et minimum. Meeeeen siden migrenene er hormonrelatert(huff) så er jeg dømt til å ha minst ett anfall i måneden og det får jeg ikke gjort så mye med. Men utenom migrenen har jeg ikke vondt i skulderen lenger, klarer å ha bedre holdning over litt lenger tid enn tidligere(bare snakk om noen sekunder mer før jeg glemmer meg igjen :oops: ) men det går da i det minste rett vei.

Psykisk er jeg også bedre, ikke har noia for noe av det Molly har funnet på enda. Hun har jo hatt århundrets runde med mugg og siden det nok har gjort sabla vondt har hun truet med å sparke men siden det er så lett å skjønne at hun ikke har gjort det for å treffe oss(bare for å slippe unna vasking, smøring og styr) så har jeg taklet det fint. Ellers merker jeg at Molly er en såpass smart og følsom hest så er ikke redd for at hun skal finne på noe tull foreløpig(blir sikkert noe annet når vi begynner å ri henne men det blir jo i en helt annen situasjon) så jeg vil påstå at jeg ikke er redd for noen av hestene på stallen og kan derfor driste meg til å påstå at jeg er ganske kurert! Hurra! :mrgreen:

Ridemessig har jeg jo ikke ridd så mye siden vi ikke har sal til Molly enda, men har ridd en annen fullblods på stallen og det går rett vei der og. Begynner å stole litt mer på at jeg kan det jeg driver med, selvom jeg tidvis må klø meg i hodet og diskutere med Hilde så vi kan komme frem til en løsning :) Gleder meg til vi etterhvert kan sette i gang Molly også :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Sat Dec 06, 2014 4:41 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Woop! Endelig fått ridd min egen hest :D Salen kom på plass på onsdag, men jeg måtte se hvordan hun reagerte på ridning før jeg turte å ri selv. Så Hilde har ridd henne to ganger og Molly er snill som et lam så da hoppet jeg i det i dag. Og det var amazing! Ikke det at vi gjorde så mye annet enn å skritte og svinge men jeg satt da på hesten uten å anspenne meg. Så da var det bare å finne frem sitsen igjen da, ser på bilder at den ikke har forsvunnet helt men må nok litt trening på plass før jeg er helt tilbake :)

Nakken blir bare verre og verre i de periodene jeg har vondt i nakken. Ingenting hjelper og jeg må bare akseptere at jeg må begrense meg selv i de periodene. Hadde en totalt meltdown i går for var så frustrert og sliten av å ha vondt. Men vet at om 10 dager ca har jeg to uker uten vondt så da er det bare å glede seg!

Vi har laget en sånn halvveis- plan med treningen til Molly, så da er det bare å gønne på så vi er klare for et kurs med Pelle :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Sat Feb 28, 2015 2:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Har hatt en jævelig høst for å si det mildt. Men jeg har begynt hos coatch, og det kjenner jeg er gøy(og jævelig på samme tid).

I mange av timene jeg har hatt der har jeg jevnlig tatt frem opplevelser med Pelle og Trollspeilet. Hvordan jeg har følt meg levende og pushet til å komme frem til den følelsen mange sliter med å føle, nemlig mestringsfølelse. Så takk til Pelle og Hanne for å ha gitt meg tryggheten og selvtillitten til å skjønne at livet kan være kult, hvis man tør å kaste seg ut i det.

Jobber en del med Molly fra bakken, foreløpig er det der jeg utfordrer meg selv mest. Siden Molly er ung kommer det alltid noen eksplosjoner ila økten og da har jeg foreløpig følt at det er bedre at jeg står på bakken så jeg kan hjelpe henne gjennom det i stede for å gjør det verre ved å bli spent selv. Men skal da ri snart, men foreløpig synes jeg det er kult å jobbe henne fra bakken. Også har jeg jo Hilde som stuntrytter så da blir hun jo ridd også ;) Merker at hvis jeg går noen dager uten å jobbe henne så er det noe som mangler, og det er jo mestringsfølelsen. Ikke det at hun må piaffe hver gang for at jeg skal få det, i går så tok hun noen fine samlede skrittsteg og jeg følte meg stolt over at hun er blitt så kul allerede. Tviler på at hun har blitt sånn av seg selv, så noe rett gjør nok både Hilde og jeg :)

Nakken og skuldrene har jeg sjeldnere vondt i, har nok noe med at jeg endelig skjønte hvor stresset jeg var. Flink pike syndrom er ikke bare bare å bli kvitt ;)

I dag skal hestepelsen hengertrenes, og jeg har alt visualisert hvordan det skal gå noen ganger. Så tipper hesten fyker rett på, og gjør hun ikke det så har jeg en plan for det og ;) Liker at jeg har funnet noen andre tenkemåter, det måtte nok til!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Fri Mar 13, 2015 12:15 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Ridekurs for Hanne i helgen som var. Fikk utfordret stressnivået for å si det mildt, et stykk overenergisk Molly som hadde stått et døgn stille på boks og hadde altfor mye overskuddsenergi. Men da har vi fått testet litt bukking og sånt, gikk overraskende greit.

Men det jeg lærte mest av på kurset er pustingen min! Hanne klemte litt på betongpølsa som ligger på toppen av skuldrene og opp mot nakken(kan det være trapesius?) mens jeg fikk beskjed om å puste og bevege kragebeinet. Og gud som det strekker og sitter fast der(knekker ofte i nakken/øvre del av ryggen og der brystbeinet er festet i kragebeinet(uten at jeg er helt sikker om det er det de delene heter) når jeg prøver å puste med hele meg), men etter kurset har jeg fortsatt å øve på det. Nå aner jeg ikke hvor mye det faktisk beveger seg der, men kjenner at jeg får til å puste riktigere mens jeg sitter på hesten, noe som resulterer i at jeg ikke får akutt hodepine når jeg er ferdig med en økt(for jeg har vist holdt pusten før kjente jeg). Digg å kunne finne en ting å øve på som minner meg på å sitte ordentlig mens jeg er på jobb. Når jeg husker på å puste sånn slapper jeg av i underhalsen, drar skuldrene tilbake og følger jeg puster med hele meg, DIGG!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Wed Apr 22, 2015 12:09 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Da har jeg vært sykemeldt i 4 måneder, jobbet 50% hele tiden omtrent. Men har merket noen store forskjeller i kroppen etter at jeg gikk i kjelleren:
Jeg har ikke hatt vondt i nakken.
Jeg har kun hatt 1 migrene anfall.
Jeg har ikke vondt i skulderen.

De tre tingene har jo plaget meg maks i over et år snart, det verste var nakken, men nå er det bare borte. Snakk om å få fysiske plager av å være stresset og higet etter å være flink pike :shock: Selvfølgelig er jeg nå flinkere til å kjenne etter når kroppen trenger hvile, for jeg er sinnsykt sliten for tiden. Har aldri vært så sliten at kroppen skjelver men det er jeg altså nå. Heldigvis har jeg en fantastisk sjef så jeg jobber bare det jeg orker hver dag, og holder meg nok på rundt 50%, og er fornøyd med det slik som situasjonen er nå.

Pusher kroppen med en treningsøkt i ny og ne, skal dit i dag, så får jeg kanskje sove bedre. Det verste oppi alt dette er vel at jeg ikke har sovet godt på en god stund, bare drømmer og holder på, hehe, men det er heldigvis bare veldig kreative og rare drømmer :lol:

Er jo også i stallen omtrent hver dag, så rørt på seg får man jo når man driver med hest. Selv om Molly ikke er ridbar(akkurat dratt av skoene så maks sårbeint) er det jo ting å gjøre så kroppen forfaller ikke helt, men har godt av noen ekstra treningsøkter når formen tillater det.

Er mange grunner til at jeg nok en gang er alvorlig deprimert, men denne gangen skal det røskes tak i så det ikke skjer igjen, må begynne å ta meg selv på alvor(som coatchen min liker å si). Men er fornøyd med at jeg ikke er i en sånn selvmedlidenhets-grop, her er det bare å konstatere fakta og jobbe med det jeg kan jobbe med :) Som jeg liker å si; Det ordner seg! Og flink pike kan du være selv...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Mon Feb 01, 2016 9:48 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon May 09, 2011 10:39 pm
Posts: 35
Location: Tranby
Siden sist oppdatering har det skjedd så mye at det er ikke noe vits å skrive om det omtrent, enden på visa er at jeg har vokst og overkommet, så nå takker jeg for nytt år og jobber for at det skal gå dit jeg vil.

Men jeg har fundert mye over denne frykten og nervøsiteten i det siste, lurt på når jeg tok steget over til å bli redd når jeg tidligere har kastet meg ut i ting selv om jeg var nervøs. Min konklusjon er at jeg alltid har vært nervøs, personligheten min er å overveie og overtenke ting. Men siden jeg nå rir mye sjeldnere enn tidligere rekker man å bli rusten mellom hver gang, kroppen har derfor ikke ridning så godt fremme i hukommelsen og da kommer frykten istede. Tidligere var jeg hun som red de vanskelige hestene i sprang, var like nervøs, men da red jeg så mye hver dag at hodet kunne skru seg av og la kroppen gjøre som den kan.

Derfor skal jeg nå opp i ringa igjen, Molly er endelig frisk(tom fått skryt av behandler for at hun ser så fresh ut i kroppen, så all bakkearbeidet har hjulpet) så da er det ikke noe som holder igjen der heller. Derfor, skal det ries hver dag denne uken. Om det så er 10 minutter, så skal jeg opp i salen for å overkomme det hodet mitt ikke lar meg gjøre. Så Molly, nå har du å holde deg frisk i kroppen. Satser på at hun er ferdigvokst nå så det er mulig å ha regelmessig trening.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Charlotte
PostPosted: Fri Feb 05, 2016 10:44 am 
Offline
White Lady
User avatar

Joined: Wed Apr 06, 2005 4:18 pm
Posts: 13981
Location: Eriksbråten, Skotterud
Gleder meg å høre dette!

Hanne

_________________
Paradox is a pointer telling you to look beyond it. If paradoxes bother you, that betrays your deep desire for absolutes. The relativist treats a paradox merely as interesting, perhaps amusing or even, dreadful thought, educational.

Frank Herbert.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
New topic Reply to topic   [ 14 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet