Google+

Login

New topic Reply to topic   [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Skalering! NB! VIKTIG!
PostPosted: Wed Mar 23, 2011 9:53 am 
Offline
Marshal
User avatar

Joined: Wed Apr 06, 2005 4:10 pm
Posts: 1354
Hei!

Vi har fått en forspørsel om skalering av øktene vi setter opp. Det skal vi jammen forsøke å få til, men vi ber om publikums tålmodighet i et par uker til, før vi forventer at skaleringene skal være ordentlig på plass. Undertegnede skal nemlig kurses :-)

Når det er sagt skal vi likevel forsøke å gjøre et totalforsøk her, og så vil vi begynne prosessen allerede i dag.

Skalering

Det er viktig å ha klart for seg at menneskekroppen kan gjøre bare fire hovedhandlinger:

- Åpne hoftene
- Lukke hoftene
- Skyve med armene
- Trekke med armene

Dette er utgangspunktet for skaleringer. Hvis vi ikke har gitt noen god skalering, så anbefaler vi å finne ut hva som er øvelsens hensikt i forhold til ovenstående, og så velge en tilsvarende øvelse som du mestrer, eller nesten mestrer! Om du har noen slags mulighet ved hjelp av din utrolige fantasi og oppfinnsomhet, så anbefaler vi å forsøke å gjøre nøyaktig den foreskrevne bevegelsen, med mindre belastning, eller færre repetisjoner, eller begge deler. Siden du er en tenkende rytter, tror vi at du er i stand til å finne på smarte løsninger for å gjøre øvelser med kroppsvekt lettere også.

En annen ting du bør ha i hodet, er å holde deg i nærheten av foreskreven tid. Vi kommer til å forsøke å gjøre øktene selv, før vi poster dem, slik at det oftest mulig finnes et sammenligningsgrunnlag. Gjør økten så mye lettere eller vanskeligere at du treffer omtrent samme tid som de som er skrevet opp i økten. Årsaken er at vi ønsker å trene i forskjellige varighetsdomener, selv om de fleste øktene vil ligge på mellom 5 og 15 minutters varighet.

Øvelsene vi velger ut har som grunnleggende idé at de gjør deg i stand til å flytte mye vekt, langt og fort. Det er en definisjon på funksjonelle bevegelser. Vi tar utgangspunkt i at du ikke har et gym å trene i, men du må gjerne maile oss på barbro@trollspeilet.no om du ønsker at vi kunne bruke mer variasjon i øvelsene, som f eks vektstenger, kettlebells, hantler, og så videre. Om du har tilgang til slikt, anbefaler vi at du gjør deg kjent med crossfit.com også, siden du vil kunne finne mer variert programmering der, om du er sprek nok, og har tilgang til utstyret som kreves. Er du en av våre gjengangere, og føler at du fremdeles utfordres av våre økter, så anbefaler vi at du fortsetter her.


Her har kommet til endel kunnskap siden sist, så jeg editerer denne, eller mer presist så har jeg lagt til mer.Lykke til!

Pelle

_________________
CALME
EN AVANT
DROIT


Share on Facebook Share on Twitter
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
New topic Reply to topic   [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet