Google+

Login

New topic Reply to topic   [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Vår integritet.
PostPosted: Wed Mar 04, 2015 7:23 pm 
Offline
White Lady
User avatar

Joined: Wed Apr 06, 2005 4:18 pm
Posts: 13964
Location: Eriksbråten, Skotterud
I de siste dagene har det kommet oss for øre at visse miljøer forsøker å manipulere oss til å endre vår praksis og vår undervisning ved passiv-aggressive metoder. Ironisk nok akkurat mens vi har brukt endel tid og ressurser på å diskutere slike fenomener med våre elever.

Metodene går ut på å skape diskusjoner på skravlefora hvor vår undervisning og våre valg trekkes i tvil. Samtidig er det jo også mange som uttrykker at vår undervisning ikke er noe for dem.

Til dette kan vi bare si at vi er for full ytringsfrihet, og at vi er glade for at det finnes mange forskjellige preferanser, og mange forskjellige måter å undervise på. Vi forsøker å være så tydelige vi kan på hvordan ri rir, og hvordan vi underviser, slik at ikke nye elever skal bli overrasket eller skuffet når de tar sin første ridetime med oss. Misforståelser kan selvsagt allikevel skje, men ved hjelp av vårt forum og våre facebook-profiler gjør vi så godt vi kan for å unngå dette.

En svært viktig grunnpillar i vår undervisning er vår vekt på indrestyring og indre motivasjon, både for rytter og hest. Innforstått i dette er også rytterens plikt til å bestemme over seg selv, ta egne valg, kjenne selv og utvikle sin selvfølelse og sitt jeg. Dette overlater et ganske stort ansvar til rytteren, men gir også en svært mye bedre kommunikasjon, både mellom elev og lærer, men også mellom hest og rytter. Det betyr å lære seg direkte kommunikasjon, og å bli bevisst på tendenser i seg selv som kan innebære passiv-aggressivitet, forsinket kommunikasjon, manipulasjon og trikstrening.

Mange ryttere ønsker ikke å utfordre seg selv på dette området. De vil at ridelæreren skal rette seg etter deres ønsker om hvordan undervisningen skal legges opp, og liker ikke vår måte å undervise på. Vi vil gjerne opplyse om at vi synes dette er helt fint. Vi liker at folk har egne meninger. Vi oppmunter det, til og med.

Grunnen til at vi ikke driver med aktiv markedsføring, og belager oss kun på vårt forum og vår facebookside, er at vi ikke ønsker oss så mange mye elever. Vi har allerede nesten flere elever enn vi kan håndtere, og først og fremst ønsker vi å hjelpe disse. Hvis det i tillegg er noen som har lest det vi skriver på nettet, sett våre bilder, av både dårlige og gode momenter, forstår at vi ikke er ute etter perfeksjon, at å gjøre så godt man kan er bra nok, at vi vil hjelpe alle, uansett nivå, uansett ambisjon, og at vi aldri kommer til å bli flaue over dem, uansett hvor mange ganger de fremviser bilder av seg selv som ikke er perfekte, vel, da er de hjertelig velkomne hos oss.

Den som er ute etter perfeksjon har kommet til feil plass. Hvis du ønsker deg en instruktør som aldri gjør feil og som ingen på internett kommer til å henge ut som idiot, slik at du ikke lenger kan gjemme deg bak ham eller henne, da må du ikke komme til oss.

Men hvis du er ute etter å få hjelp til det du sliter med, har tålmodighet til å bruke den tiden du trenger for å få det til, og samtidig mot nok til jobbe på måter som mange andre ryttere ikke alltid vil forstå, da kan det hende at du vil ha nytte av vår undervisning.

Men hvis du ønsker å diskutere oss, og være uenig i hvordan vi underviser og jobber, er du hjertelig velkommen til det, men gjør det et annet sted enn her hos oss. Her forbeholder vi oss retten til å jobbe etter de metoder vi over lang tid har funnet fungerer for oss, og konsentrere oss om å formidle det.

Hanne

_________________
Paradox is a pointer telling you to look beyond it. If paradoxes bother you, that betrays your deep desire for absolutes. The relativist treats a paradox merely as interesting, perhaps amusing or even, dreadful thought, educational.

Frank Herbert.


Share on Facebook Share on Twitter
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
New topic Reply to topic   [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet