Google+

Login

New topic Reply to topic   [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Å stå imot passivt aggressive hetsere
PostPosted: Sat Mar 14, 2015 10:06 am 
Offline
White Lady
User avatar

Joined: Wed Apr 06, 2005 4:18 pm
Posts: 13961
Location: Eriksbråten, Skotterud
Jeg får stadig meldinger eller samtaler med folk som ikke helt vet hva de skal gjøre. De er selv fornøyde elever av oss eller på annen måte støtter oss fordi de ser at de som trener hos oss får gode resultater over tid. Men hver gang de gir uttrykk for dette, blir de utsatt for hetsmeldinger og påvirkning fra mennesker som helt tydelig har ett eller flere horn i siden til oss.

Disse som kontakter meg er frustrerte, fordi de ikke helt våger å uttrykke det de mener, av frykt for represalier fra disse hetserne. Hvis de skulle våge å gå ut med støtte til oss, ville de selv også utsette seg for samme fare. Og det er ikke lite disse folkene kan klare å utrette med løgnene og svartmalingen sin. Så jeg forstår godt at man ikke våger.

For oss er det det samme hva dere gjør. Vi har lært at ærlig og skikkelige folk i lengden tror på det de selv erfarer og er skeptiske til baksnakking uansett. Så vi har flere kunder enn vi klarer å undervise. Men tenk litt over hva slags verdier du ønsker å oppmuntre. Hvis slike folk får lov å holde på, får de fælelsen av at dette er ok, og det virker. Dermed kan det neste gang være du som sitter i saksen, fordi du sto for noe, og noen vil hevne seg på deg i det skjulte.

Jeg håper at alle skjønner at påstander som fremsettes i det skjulte ikke tåler dagens lys. Grunnen til at de bare sender PM og snakker med noen av gangen, er at manipulering bare virker når man kan vinkle budskapet uavhengig av sannheten.

Akkurat som under andre trusler er det slik at jo flere som sier sin mening, dess vanskeligere er det å undertrykke folk. Jo flere som er redde, dess mer makt får den som vil du skal være redd. Joda, det er ubehagelig å utsette seg for passivt-aggressives vrede, men etterhvert som man holder på, blir det utrolig interessant å følge med på. Og en oppdager at så lenge man selv har rent mel i posen, blir man ikke skadet av slik hets. Derfor kan jeg varmt anbefale å stå opp for det man tror på, og modig overse dem som forsøker å svinge piske for å få deg til å holde munn. Ærlighet varer faktisk lengst, og man blir bare sterkere av at det bøljer litt. Real boats rock!

_________________
Paradox is a pointer telling you to look beyond it. If paradoxes bother you, that betrays your deep desire for absolutes. The relativist treats a paradox merely as interesting, perhaps amusing or even, dreadful thought, educational.

Frank Herbert.


Share on Facebook Share on Twitter
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
New topic Reply to topic   [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet