Google+

Login

New topic Reply to topic   [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Trollspeilets Ridelærertrening
PostPosted: Thu May 26, 2011 12:17 pm 
Offline
White Lady
User avatar

Joined: Wed Apr 06, 2005 4:18 pm
Posts: 13964
Location: Eriksbråten, Skotterud
Vi har en stund hatt en ordning med trening for ridelærere som vil sette seg mer inn i vår måte å trene på, og vi har nå samlet erfaringer og fått tilbakemeldinger fra mange. Vi gjør derfor noen forandringer på ordningen, som skal gjøre det lettere for deltagerne å kombinere denne utdannelsen med andre aktiviteter og kunne tilpasse den til de forskjellige utfordringene som deltagerne har.

Ridelærerordningen kommer til å bli slik at man rir for oss så ofte man ønsker, og man er med på de samlingene man ønsker, og vi stiller ingen krav til hverken mengde eller resultat på treningen. Det er ikke offentlig hvem som er elever i ordningen, dermed trenger vi ikke stille noen krav til nivå eller progresjon til dem som er med og lærer.

Pelle og jeg velger på selvstendig grunnlag hvem som har kommet så langt at vi kan stå inne for totalen av den kvaliteten som vedkommende står for som instruktør, og som forstår såpass mye av vår filosofi at vi kan godkjenne dem.

Denne prosessen kan ta kortere eller lengre tid, avhengig av hvor fort man lærer og hvor mye man trener. Det har ingenting å si, så lenge vi ikke setter noe godkjenningsstempel på elevene før de er godkjente som ridelærere etter vårt system.

Kriterier vi ser etter når vi velger ut:

1. Forståelse for teori, ikke bare at man kan gjenta hva vi har sagt, men at man forstår, og kan trekke egne konklusjoner ut fra teorien.
2. Egen erfaring, gjerne fra komplimentære kilder.
3. En viss egenferdighet i ridningen.
4. Har gått igjennom en progresjon, utvikling, problemløsning og lært av det. Psykisk eller fysisk eller begge deler.
5. Har en viss erfaring og resultater fra egen undervisning.
6. Viser forståelse, kreativitet, god observasjonsevne, selvsikkerhet og pedagogisk evne i undervisningssituasjonen.
7. Det er viktig at ridelæreren forstår og er enig i vår filosofi. Det er selvsagt lov å være uenig i grunnprinsippene våre, men da kan man ikke være ridelærer under Trollspeilets ordning. Uenighet i detalj er bare interessant og ikke noe problem.
8. Man må ha en evne til å fremstå med integritet og troverdighet, og oppføre seg på en voksen og selvstendig måte.

Vi kommer antagelig til etterhvert å utvide ordningen med flere grader av godkjente ridelærere, men enn så lenge har vi bare en grad, nemlig "Ridelærer". Det er ingen restriksjoner eller bestemmelser i forhold til den tittelen, andre enn de som er nevnt over. Man får allikevel ikke bruke vår logo eller vårt materiell uten vårt samtykke.

Vi har lansert et nytt ridelærerforum, som kommer til å bli et diskusjonsforum, hvor vi diskuterer Trollspeilets Ridelære, utfordringer og problemer med undervisning osv. Pensum kommer til å bli nevnte ridelære, hvor vi kommer sakte, men sikkert, til å publisere det vi kan om trening av mennesker og hester.

De som allerede er godkjente Trollspeilet-ridelærere finner du i oversikten over ridelærere.

Er du interessert i å bli med på ordningen, kontakt meg på mail hanne@trollspeilet.no eller PM.

Hanne

_________________
Paradox is a pointer telling you to look beyond it. If paradoxes bother you, that betrays your deep desire for absolutes. The relativist treats a paradox merely as interesting, perhaps amusing or even, dreadful thought, educational.

Frank Herbert.


Share on Facebook Share on Twitter
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
New topic Reply to topic   [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet