Google+

Login
New topic Reply to topic   [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Kroppskontroll mot redsel for å ri
PostPosted: Wed Jun 04, 2014 10:40 pm 
Offline
White Lady
User avatar

Joined: Wed Apr 06, 2005 4:18 pm
Posts: 13964
Location: Eriksbråten, Skotterud
Jeg hadde ridd i ti år og visste ikke engang at jeg var redd for å ri. Det som startet det hele var at jeg hadde sittet på litt for mange løpske hester og litt for mange ganger hadde merket at jeg ikke hadde kontroll. Det tok lang tid før jeg fant ut at jeg egentlig var redd. Og jeg ble fortalt at måten å komme over frykten var å bare ri mer og oppleve at det gikk bra, men selv om det gikk bra ble jeg ikke mindre redd.

Jeg var redd selv om det ikke skjedde noe skummelt, og dermed forsterket det seg bare mer og mer. Fordi den opplevelsen av å ikke ha kontroll lå og lurte i bakgrunnen og jeg var alltid klar over at noe skummelt kunne skje når som helst.

Det Trollspeilet har hjulpet meg med er at jeg kan kjenne på når jeg blir redd, og at jeg kan bruke tid. Slik at jeg ikke trenger å pushe de grensene jeg ikke er klar for ennå. Jeg har fått bruke tid til å bli trygg i forskjellige situasjoner og med enkelthester. Men så fikk jeg oppleve at jeg kan få kontrollen over hesten uavhengig av om hesten er trygg eller ikke. Dette går på om jeg får til å ri igjennom hofteleddet eller ikke, og at jeg kan balansere igjennom hoftene og ha trygg kontroll over egen hest. Sånn sett gjør det at jeg har mer kontroll over min egen kropp at jeg har mer kontroll på hesten og er mindre redd.

Å leke meg med ridder-orientert ridning hjelper også, fordi jeg kan konsentrere meg om å treffe et mål istedet for å spenne meg. Faktisk har jeg gått fra å være redd for å sitte på en hest til å ri inn min egen unghest, og ridningen i den forbindelse har jeg stort sett gjort selv.

Jeg må også få med at dere er veldig flinke til å matche hester og ryttere, både på kursene, og fordi jeg har kjøpt to hester av dere, som jeg er veldig fornøyd med.

Hege Høibye, Oslo


Share on Facebook Share on Twitter
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
New topic Reply to topic   [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2011 Trollspeilet